(067)234-04-45
НовиниНазад

Агропартс: купити трактор у 2014 році стало простіше але дорожче або аналіз стану ринку техніки від сайту Агроправда

AgroPravda.com звернулася до учасників ринку з проханням прокоментувати стан і тенденції ринку техніки в першому кварталі 2014 р. Безумовно , політична та економічна ситуація відбивається на всіх сторонах життя українців. Російська агресія негативно позначилася як на економіці самої Росії , так і України .
Проте , українські дилери та виробники техніки продовжують працювати , виводити на ринок України нові моделі. Безліч новинок в поточному році представить Кейс, Ламборгіні,Лемкен , Нью Холанд , Річ Ланд , Ростсельмаш , Краснянський Агромаш , Червона Зірка та ін.

Як зазначили в представництві тракторів та комбайнів New Holland в Україні , незважаючи на ситуацію в країні , продажу техніки бренду в першому кварталі 2014 не виросли , але і не дуже скоротилися. Пов'язано це з тим , що у споживачів Нью Холанд експорт сільськогосподарської продукції не припинявся , а , отже , і фермери отримують прибуток у валюті , що нівелює курсову різницю. Як відзначають в компанії , враховуючи зниження продажів трактора МТЗ в Україні , ставка зараз робиться на конкурента МТЗ1025 - новий 110 к.с. трактор TD 5.110 .
 


Як розповів Агро Правда Віталій Скоцик , голова наглядової ради групи компаній АМАКО : «Продажі техніки преміум - класу істотно впали. За оцінкою наших аналітиків , ринок України в даному сегменті зменшився на 45-50% в порівнянні з цим період минулого року. У місці з тим продажу запасних частин виросли в АМАСО на 15-20 %, що й характерно для кризових років , хоча загальний ринок України і не виріс у порівнянні з попереднім роком » .
Як зазначає Віталій Скоцик , сегмент недорогої техніки , навпаки , - зріс . Компанія три роки тому відкрила новий департамент Інсіма з недорогою , але якісною технікою китайського та індійського виробництва, а саме колісні трактори . Цей сегмент в АМАКО зріс в першому кварталі в три рази в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
 

Як зазначив AgroPravda.com Роман Ковальчук , комерційний директор компанії ТОВ АСА « АСТРА » (бренди Fendt , Manitou , Berthoud , Valtra , Horsch , Sunflower , Gregoire Besson , Kuhne , Challenger та ін) - у зв'язку зі сформованою в країні ситуацією , аграрії значно знизили інвестицій в техніку. У зв'язку з цим зниження продажів склало близько 40 % ( могло бути і більше , якби не контракти 2013 -го року). Зараз найбільш «проблемним » типом техніки є трактора: незважаючи на затребуваність , його покупка вимагає серйозних вкладень .У той же час, найбільш популярна техніка та, яка відповідає двом параметрам : не вимагає великих інвестицій ( причіпна , грунтообробна техніка- плуг, борона, сівалка ), і та , яка затребувана в поле прямо зараз .
Як зазначив Роман Ковальчук , на жаль , закупівлі , контрактували і передоплати на літній сезон зупинені , і зараз ніким не розглядаються.Очікується , що ситуація в другому кварталі 2014 р. буде ще сумніше і падіння складе 70 %.Ситуація може змінитися не раніше осені 2014 і буде залежати від ряду факторів , основними з яких будуть вартість продукції і стабільність в державі (як політична , так і економічна ) .
 Fendt 936 Vario .

Як розповів порталу Агроправда Дмитро Селютін , керівник проектів компанії « ІнтерАгроСвіт » - у першому кварталі 2014 у порівнянні з аналогічним періодом 2013 р. за деякими позиціями продажі знизилися в 2-4 рази , а за деякими - зросли . Якщо торік за весняний період було реалізовано 18 тракторів Lamborghini , то цієї весни тільки п'ять. Але , як зазначив Дмитро Селютін , серед покупців техніки Ламборджині вже починає спостерігатися певна тенденція : клієнти купують другий, третій і навіть четвертий трактор бренду.
Зростання продажів спостерігається в сегменті культиваторів : цього року компанією реалізовано дев'ять культиваторів чеської фірми SMS , що становить троектратний зростання порівняно з минулим роком. Цьому сприяли заходи , завчасно вжиті « ІнтерАгроСвіт » : спецальние умови фінансування на техніку та її ціна . Такі ж заходи дозволили зберегти продажі на рівні минулого року в сегменті дискових сівалок бренду Quivogne .
 

Читайте також :
Влітку на ринок України вийде техніка SMS
Головні прем'єри 2013 р. на ринку сільгосптехніки
Lamborghini Nitro випустили у версії VRT


Компанія не побоялася вивести на ринок нову техніку. Як розповів AgroPravda.com Дмитро Селютін , починаються продажі важких дискових борін SMS , і компанія вже отримала передоплату за 2 агрегату. Всього ж до кінця року планується реалізувати близько 10 одиниць даної продукції.
В цілому ж , клієнти вирішили перечекати неспокійний період за рахунок оренди техніки чи ремонту власної техніки . Більшість клієнтів , які планували купувати трактор навесні , переносять покупку на осінь 2014 року.

 
Lamborghini R9 .
Ситуацію в сегменті універсальної малогабаритної техніки прокоментував Іван Лісовий , комерційний директор «Техноплаза Україна » - дилер техніки Bobcat , Terex , Kato , Teltomat . За його словами зараз продажі скоротилися до мінімуму , а популярністю користується ремонт техніки.
AgroPravda звернулася і до вітчизняного виробника техніки - компанії ТОВ Річ Ленд ( в активі компанії - культиватори , сівалки , дискові борони , дісковатори , картоплекопалки).

Як прокоментували в компанії, у першому кварталі поточного року ТОВ Річ Ленд поставила в господарства України 20 культиваторів. Це на 56 % більше , ніж торік . Незважаючи на ситуацію в країні , попит на купівлю культиваторів досить стабільний. У компанії також відзначили , що деякі з потенційних клієнтів перенесли строки придбання техніки на кінець року.
Для підтримки фермерів , Річ Ланд зберегла ціни на культиватори RichLand на рівні початку року ( навіть при тому , що 80 % комплектуючих - зарубіжні ), пропонує розстрочку платежів і допомогу в отриманні банківських кредитів. Річ Ланд також не боїться виводити на ринок нову продукцію : у червні -липні на ринок вийдуть 3 - , 5 - , 7 - корпусні плуги , важка дискова борона , борона . Новою лінійкою продукції стане також універсальний фронтальний навантажувач для тракторів.
В цілому , як відзначають в компанії , збільшилися побоювання фермерів відносно курсу валюти і цін на добрива , паливо та посівний матеріал. Ці фактори впливають і на продажу техніки в Україні : господарства стали більше схилятися до покупки техніки вітчизняного виробництва , так як ціни на українську техніку в меншій мірі залежать від підвищення курсу долара і євро.
 

Що в підсумку
Як зазначає AgroPravda.com , загальна ситуація така : продажі дорогої техніки скоротилися ; аграрії зосередилися на ремонті власної техніки і звернули увагу на оренду. Покупки ж перенесли на осінь.
У сегменті недорогої техніки продажу , навпаки , виросли. Серйозний інтерес присутній до техніки для обробки землі , збільшується інтерес до техніки вітчизняного виробництва (яка менше залежить від валютних коливань).
Що ж, незважаючи на всі складнощі , дилери та виробники знаходять варіанти для ефективної роботи , а аграрії - для забезпечення технікою своїх господарств . Так що привід для оптимізму все-таки є.

Агропарст – даний матеріал був передрукований з сайту AgroPravda.com

Опубліковано: 24.04.2014
ukraine